VIDEO. Waasland-Beveren graait drie punten mee uit Leuven
Foto: BELGA

In de middenmoot van de Jupiler Pro League heeft Waasland-Beveren zaterdagavond de volle buit gepakt op bezoek bij OH Leuven. De Waaslanders haalden het met 0-2. De twee doelpunten vielen in de eerste helft. Voor de thuisploeg was vooral ref Christof Virant de gebeten hond, al wrong het vooral zelf een aantal grote mogelijkheden de nek om. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be.

OHL begon sterk aan de partij maar zag al redelijk snel de bal op de stip verdwijnen na een handsbal van Reynaud. Maric zonder twijfel en via de vingertoppen van Riou voor de 0-1. Niet uit het lood geslagen vocht OHL meteen terug met een resem van kansen maar de nodige efficiëntie of dat kleine gelukje ontbrak steeds. Leuven baas maar het tweede doelpunt viel op slag van rust wel aan de overkant. Jans via het lichaam van Reynaud voor de toch wel onverdiende 0-2. Een opdoffer voor de Leuvenaren die op basis van deze eerste helft meer verdienden.

 

Ook na de pauze hetzelfde spelbeeld. OH Leuven ging gretig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het ontbrak vooraan aan koelbloedigheid. Myny werkte een bal van de lijn, het vizier van Bostock stond niet op scherp. De thuisploeg claimde nog enkele keren tevergeefs een strafschop, Virant ging er niet op in.

Dankzij deze overwinning krijgt Waasland-Beveren opnieuw de top-zes in het vizier. OH Leuven moet vooral naar beneden kijken, maar mag blij zijn dat ook KV Mechelen en Westerlo vanavond niets raapten.

Hoogtepunten

6’ Gano sprint flink de flank af en geeft het leer mee met Milosevic die zij voorzet tegen de arm van Reynaud ziet eindigen. De bal gaat de stip op. Ondanks de goed uitgekozen hoek van Riou trapt Maric de elfmeter toch staalhard binnen via diens vingertoppen: 0-1.

11’ Croizet vindt de ruimte centraal en ziet zijn kans om staalhard uit te halen. Een wakkere Goblet ranselt het leer uit doel. OHL wil duidelijk niet te lang talmen om de gelijkmaker te scoren.

15’ Goblet staat even in het schietkraam bij een fel Leuvens offensief. Eerst test Monteyne van ver de keeper, later knalt Bostock zich ook een kans maar ziet die bal tegen de arm (?) van een verdediger landen. Den Dreef schreeuwt om de strafschop maar deze keer gaat het spel door. Ook Croizet haalt nog eens verschroeiend uit maar zijn schot gaat nipt naast.

29’ Het is voorlopig niet de avond van Yohan Croizet die zijn kansen maar niet kan omzetten in een doelpunt. Nu houdt de 10 met de rug naar doel de bal goed aan de voet terwijl hij zich wegdraait en schiet. Via het been van Buatu rolt de bal tergend traag tegen de buitenkant van de paal.

45’+1’ En dan valt het doelpunt plots aan de andere kant van het veld. Milosevic bedient Jans die met een afgeweken schot op Reynaud, Riou op het verkeerde been zet en zo de 0-2 binnentikt.

65’ Na een perfect uitgevoerde één-twee komt Langil alleen voor doel te staan. Hij omspeelt Riou maar wijkt te ver uit en geeft zo de Leuvense verdediging weer een kans om in stelling te komen. Een wanhoopsschot gaat over.

67’ Leuven zoekt die aansluiting en vindt ze bijna via de corner. Regales kan er aan de tweede paal zijn voet nog tegen zetten maar Myny is er als de kippen bij om het leer te keren.

73’ Moulin dribbelt zich een weg in de box en zoekt dan net iets te nadrukkelijk het contact op.

84’ Een gelijkaardige situatie als waarbij de Waaslanders in het begin een strafschop kregen, wordt door Virant beoordeeld als geen penalty. Hij krijgt nog maar eens het stadion over zich heen.

90’ De vrije trap van Bostock zeilt over het muurtje en valt daarna in de armen van Goblet die goed platgaat. De punten zijn zo goed als binnen voor Waasland.

Bekijk hier de opstellingen en alle hoogtepunten.