Man schiet ex-vrouw neer in Geraardsbergen
Foto: wjn
Een 32-jarige man uit Aalst heeft vrijdagavond in de Koppenhollestraat in Moerbeke zijn 43-jarige ex-vriendin neergeschoten. De dader sloeg vervolgens op de vlucht.

De feiten speelden zich vrijdag rond 21.30 uur af. Wat de man precies bezield heeft en wat de aanleiding was van de schietpartij is nog niet helemaal duidelijk. De vrouw zou nog geprobeerd hebben met haar wagen te vluchten, maar reed zich klem op de oprit van de buren.

De 32-jarige man zou naar verluidt drie schoten gelost hebben, minstens één kogel trof de 43-jarige vrouw. Het was een toevallige passant die de vrouw in de smalle straat aantrof en haar naar het ziekenhuis bracht. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar is buiten levensgevaar. De Koppenhollestraat bleef heel de nacht afgesloten voor het verkeer en was ook vanochtend nog dicht.

Het parket stelde een wapendeskundige, een wetsgeneesheer, het labo en afstappingsteam aan om de zaak te onderzoeken. De verdachte die wegvluchtte in een witte bestelwagen kon kort na de feiten in Aalst opgepakt worden en wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter op verdenking van poging moord.