De Belgische acteur Kevin Janssens gaat in zee met het Amerikaanse talentagentschap William Morris Endeavor (WME). Het nieuws, dat de acteur ondertussen bevestigde, volgt in de nasleep van de wereldpremière van ‘D’Ardennen’ op het Toronto International Film Festival. Met ruim 35.000 bezoekers na negen dagen in release kent de film bij ons alvast een vliegende start.

WME Entertainment ontstond uit de fusie van William Morris Agency (WMA), één van de meest legendarische talentagentschappen in de VS, en het midden jaren negentig opgerichte Endeavor Talent Agency. In het klantenbestand zitten mensen uit onder meer de film-, televisie-, theater-, muziek-, mode-, culinaire-, digitale media en literaire wereld. Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Christopher Nolan, Matt Damon, Ben Affleck en Mark Wahlberg, om enkele namen te noemen. Ook de regisseur van D’Ardennen, Robin Pront, is bij het agentschap aangesloten.

Na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival, opende D’Ardennen in België op 13 oktober het Film Fest Gent. Kevin Janssens vertolkt er, naast Veerle Baetens en Jeroen Perceval, een van de hoofdrollen. De vertolking van Janssens, die hiervoor minder belangrijk rollen voor zijn rekening nam, wordt in professionele kringen als zijn ‘carrière-bepalende moment’ bestempeld.

De film is een productie van Bart Van Langendonck voor Savage Film (Rundskop, Galloping Minds) in coproductie met Eyeworks en PRPL/Bastide Films in Nederland. De film is ondertussen al verkocht aan onder meer Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Polen en Zweden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in