Drie nieuwe bestemmingen voor foodies in Antwerpen

Aan fijne restaurantjes geen gebrek in Antwerpen, maar er was nog plaats genoeg voor deze drie initiatieven in de stad, waar u niet moet vrezen volledig gepluimd terug van tafel te gaan.

De drie initiatiefnemers achter Ellis Gourmet Burgers kozen het Antwerps Eilandje uit als locatie voor hun nieuwste project. OTOMAT presenteert een eigen visie op de pizza. Zo werd samen met wereldkampioen pizzabakker Thierry Griffagnino een eigen deeg ontwikkeld met het biergist van Duvel.

Maar ook met de toppings werd volop geëxperimenteerd. Naast twee klassiekers staan op het menu ook tien signatuurpizza’s met aparte combinaties zoals witloof en ham, tomaat en garnalen of peer met blauwschimmelkaas. Bij elk van de pizza’s wordt ook een bier getipt.

>> Van Schoonbekeplein 11, www.otomat.be

BIA MARA introduceerde enkele jaren geleden hun fish-and-chips voor foodies op de Brusselse Kiekenmarkt, maar opende begin deze maand ook een tweede Belgische vestiging op de steenworp van de Grote Markt in Antwerpen.

Achter het initiatief schuilen de Ieren Barry Wallace en Simon Whiteside die destijds naar onze hoofdstad verhuisden om een restaurant te openen dat draait rond hun verfijnde versie van gefrituurde vis.

De twee kiezen enkel voor duurzame vis en krijgen hiervoor de hulp van de NorthSeaChefs. Voor de sauzen reizen ze de wereld rond: u kunt onder meer kiezen tussen fish-and-chips op z’n Argentijns, Ethiopisch, Indiaas of Turks.

>> Maalderijstraat 1, www.biamara.com

Robin Janssens stapte in 2009 in de horeca en opende een eigen hamburgerrestaurant. Zes vestigingen van De Burgerij later (waarvan twee in Nederland), pakte de gewezen sportjournalist onlangs uit met een nieuw concept: ROAST, een ‘grillrestaurant op culinair niveau’, zo luidde de aankondiging.

Hoewel u ook nog steeds enkele hamburgers terugvindt op de menukaart, is die hier een pak gevarieerder met een aantal vis- en vleesgerechten, maar ook kreeft en - volledig mee met de laatste trend - gourmet hotdogs.

>> Sint-Aldegondiskaai 64, www.roast.be