Vakbond stopt met wegblokkades na tweede sterfgeval
Foto: BELGA

De Franstalige vakbond FGTB kondigt aan niet langer wegblokkades te ondersteunen. De beslissing komt er na de hevige kritiek op de vakbond en het nieuws dat er nog een tweede dodelijke slachtoffer viel bij de wegblokkade. Dat bevestigt Francis Gomez, voorzitter van de FGTB, aan de Franstalige krant La Meuse.

Door de wegblokkade van de socialistische vakbond maandag viel nog een tweede dodelijk slachtoffer. Een man die maandag in zijn auto vastzat in een file op de E25 is overleden aan een hartaanval. Dat heeft het Centre Hospitalier Chrétien (CHC) vrijdag gemeld.

Eerder raakte al bekend dat een Deense vrouw was overleden omdat haar chirurg maandag geblokkeerd zat door betogers. De chirurg van wacht werd opgeroepen maar kwam vast te zitten in een opstopping veroorzaakt door stakende betogers van de vakbond FGTB.

Francis Gomez, voorzitter bij de vakbond FGTB, zegt aan de Franstalige krant La Meuse dat zulke acties niet meer ondersteund zullen worden. ‘Het was een geïmproviseerde actie van arbeiders met een oncontroleerbare woede. Er werd nooit opgeroepen om de wegen te blokkeren.’

Gomez laat duidelijk weten geen voorstander te zijn van de wegblokkering. ‘Op die manier wordt net het tegenovergestelde gecommuniceerd van wat we eigenlijk willen zeggen.’