Op het Film Fest Gent werd Alexander Skarsgård onthaald als een grote ster. Onze filmredacteur Jeroen Struys sprak met hem over het feministische standpunt van de film, seksscènes, dubbele moraal en lsd.

Alexander Skarsgård woont en werkt al jaren in Amerika, maar de Zweedse acteur zakte af naar Gent om zijn nieuwe film voor te stellen: ‘The diary of a teenage girl’, die vanaf vandaag in de Belgische filmzalen loopt. Dankzij zijn rol in tv-serie ‘True blood’ kreeg hij de status van sekssymbool, maar hij speelde ook samen met zijn vader, topacteur Stellan Skarsgård, in Lars Von Triers ‘Melancholia’. Volgend jaar staat hem een heel ander niveau van roem te wachten: dan hangt hij aan de lianen in een nieuwe versie van ‘Tarzan’, die een blockbuster belooft te worden.

In ‘The diary of a teenage girl’ loopt hij niet in de jungle, maar in het San Francisco van 1976. Het heerlijk frisse regiedebuut van de Amerikaanse Marielle Heller gaat over een tienermeisje, gespeeld door Bel Powley, dat verliefd wordt op de nieuwe man (Skarsgård) van haar moeder (Kristen Wiig). Het is de eerste Amerikaanse film van het Belgische productiehuis Caviar, en meteen een schot in de roos.