Hoe krokodillen uw huidproblemen kunnen verhelpen
Foto: EPA

Vergeet arganolie of kokosolie, het wondermiddel voor uw droge huid wordt geleverd door krokodillen. Volgens experts zou het vet van de dieren helpen bij huidziektes zoals psoriasis en eczeem, zo schrijft de Britse krant The Telegraph.

Het vet van krokodillen waaruit olie wordt gewonnen, zou een goede mix van ingrediënten bevatten die huidproblemen kunnen helen, zoals vitaminen E en A (rijk aan anti-oxidanten), maar ook linol- en oliezuren die de huid kalmeren.

Het vet is een bijproduct dat wordt verzameld wanneer het vlees van een krokodil wordt verwerkt en werd voorheen weggegooid. Al gebruiken verschillende bevolkingsgroepen in Mexico, Madagascar en Zuid-Afrika het dierlijke vet al decennialang voor hun eigen huidirritaties.

Het Zuid-Afrikaanse familiebedrijf Repcillin is al langer op de hoogte van de goede effecten van krokodillenolie. Hun huid- en haarverzorgingsproducten zijn goedgekeurd door organisaties zoals Fairtrade en Not Tested on Animals, en het bedrijf levert ook krokodillenolie aan ziekenhuizen.

Het blijft evenwel een exclusief ingrediënt, want per krokodil is slechts 600 gram beschikbaar. Repcillin benadrukt dat de kwekerijen waarmee het samenwerkt, allen voldoen aan de regulatie van CITES (Convention on international trade in endangered species of wild fauna and flora).