Drie verdachten opgepakt na steekpartij aan Gentse Overpoortstraat
Foto: David Van Hecke
De Gentse politie is er dinsdagavond in geslaagd om drie mannen op te pakken die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een steekpartij aan de Gentse Overpoortstraat, waarbij één man gewond raakte. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent.

In de vooravond werd een man neergestoken voor een snackbar tussen de Overpoortstraat en het Sint-Pietersplein, en dus niet het Citadelpark zoals eerst gemeld. 'Het gaat om een Afghaanse man die gestoken werd met een groot mes ter hoogte van de heup, hij verkeert niet in levensgevaar', zegt parketmagistrate Isabelle De Tandt. 'Het motief is onduidelijk. De verdachten, ook Afghanen, worden in de loop van de nacht verhoord met een tolk.'

De daders namen de vlucht richting Citadelpark. Voor het park werd rond 19.30 uur een vermoedelijke medeplichtige opgepakt. Iets voor 21 uur werden in de Kortrijksepoortstraat twee andere verdachten opgepakt: de man die gestoken zou hebben en een vermoedelijke medeplichtige. 

De politie zette de grote middelen in om de daders te vatten, onder meer het Citadelpark werd afgesloten en de federale politie stuurde een helikopter ter plaatse. Rond 20 uur verbood de politie De Lijn om tramlijn 1 door de Kortrijksepoortstraat, tussen de Savaanstraat en de Van Monckhovenlaan, te sturen en buslijn 5 mocht ook niet meer door de Overpoortstraat. Dat verbod werd om 22.15 uur opgeheven, zegt De Lijn.