Italiaans gerecht wil bondscoach verhoren over wedstrijdvervalsing
Foto: Photo News

Antonio Conte, de bondscoach van het Italiaanse voetbalelftal, is één van de 103 personen die zich op 18 februari 2016 moeten melden bij het Italiaanse Openbaar Ministerie in Cremona, voor een voorbereidende zitting in een dossier rond wedstrijdvervalsing in de Italiaanse voetbalcompetitie. Dat meldde het Italiaanse persagentschap ANSA dinsdag.

De procureur in Cremona voert een onderzoek naar vermeende wedstrijdvervalsing in zo’n zestig Italiaanse voetbalwedstrijden. Mogelijk zit een internationaal goknetwerk achter de fraude. Conte wordt in de zaak genoemd naar aanleiding van de wedstrijd in het seizoen 2010-2011 in de Italiaanse tweede klasse tussen AlbinoLeffe en Siena. Volgens de openbare aanklager wist de toenmalige coach van Siena dat sommigen van zijn spelers de wedstrijd met opzet wilden verliezen. Conte, die Siena dat seizoen naar de Serie A loodste, meldde dat evenwel niet aan de Italiaanse voetbalbond. De 46-jarige coach ontkent de beschuldigingen.

Ook Lazio-middenvelder Stefano Mauri, de voormalige kapitein van Atalanta Cristiano Doni en Siena-voorzitter Massimo Mazzaroma worden op 18 februari verwacht. Tijdens de zitting zal worden bepaald of er voldoende bewijs is om een rechtszaak te starten.