Limburgse gemeentes krijgen extra politie voor opvang asielzoekers
Theo Francekn (rechts) en Jan Jambon. Foto: BELGA

De Limburgse gemeenten die asielzoekers opvangen, krijgen extra politionele steun, zo maakten minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vandaag bekend.

Jambon en Francken maakten die belofte tijdens een gesprek met Wouter Beke, Jan Dalemans en Marino Keulen vanmiddag in het gemeentehuis van Leopoldsburg. De minister en staatssecretaris waren speciaal naar Limburg afgezakt om de vragen van de burgemeesters te beantwoorden en hun zorgen weg te nemen.

Dat alle Limburgse gemeenten nu extra politie toegewezen krijgen als ze asielzoekers opvangen is vooral voor de burgemeester van Hechtel-Eksel een geruststelling: ‘We maken al deel uit van een politiezone die niet al te veel manschappen heeft. Deze extra krachten zullen de veiligheid beter kunnen helpen garanderen. Al zijn er nog inspanningen nodig. De opvang in Hechtel-Eksel ligt langs een erg drukke baan, waar hard gereden wordt. Het is noodzakelijk dat daar extra verlichting wordt aangebracht’, aldus Dalemans tegen TVL.