Verdachte beschuldigt partner van dodelijke schietpartij
Stephane Geens. Foto: credit

Stephanie J., een van de verdachten in het onderzoek naar de moord op Stephane Geens in Dilbeek, heeft nieuwe verklaringen afgelegd. Tot nu toe had de vrouw verklaard dat zij het fatale schot had gelost, maar tijdens een recent verhoor heeft ze die verklaring gewijzigd en haar partner, Davy V.V., aangeduid als de verantwoordelijke voor de dood van het slachtoffer. Dat werd uit gerechtelijke bron vernomen. Het parket Halle-Vilvoorde en de advocaat van Stephanie J., geven geen commentaar.

Davy V.V. en Stephanie J. woonden al enkele maanden in een appartement dat hen door Stephane Geens ter beschikking was gesteld, boven het café The Pond, aan de visvijver in de Dilbeekse Blekerijstraat. V.V. zou bij Geens ook schulden hebben gehad en zou die afbetalen door in te staan voor het onderhoud van de visvijver.

Dinsdagavond 22 september zou Geens rond 20.30 uur bij het koppel langsgaan, maar toen zijn vriendin hem rond 20.40 uur niet kon bereiken, reed ze tot bij V.V. en J. Die beweerden dat de man alweer vertrokken was, maar rond 22.30 uur verwittigde het koppel wel de hulpdiensten, die vervolgens de levenloze Stephane Geens in hun flat aantroffen.

Bij haar eerste ondervraging verklaarde Stephanie J. dat zij het slachtoffer in paniek had neergeschoten toen hij bij haar wou binnendringen, terwijl Davy V.V. volhield dat hij bij die feiten niet aanwezig was.

In een recent verhoor heeft Stephanie J. haar versie nu gewijzigd en Davy V.V. beschuldigd. Beide verdachten verschijnen eerstdaags voor de Brusselse raadkamer, die zich moet uitspreken over hun verdere aanhouding.