Parket in beroep tegen veroordeling seriemoordenaar in zaak rond loodjesgeweer
Foto: PN

De Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen heeft beroep aangetekend tegen de veroordeling van seriemoordverdachte Renaud Hardy. Die kreeg twee weken geleden twaalf maanden met uitstel omdat hij in 2014 met een loodjesgeweer op een vrouw had geschoten. Waarom er precies beroep is aangetekend, wil het parket niet kwijt, maar wellicht wil het de zaak alsnog laten herkwalificeren tot poging moord of poging doodslag.

Hardy, een 53-jarige parkinsonpatiënt, wordt ervan verdacht in mei 2014 de 82-jarige Maria Walschaerts te hebben omgebracht in het Mechelse Leest en vorige maand zijn ex-vriendin Linda Doms te hebben vermoord in Hofstade. Verder zou hij in september 2014 een moordpoging hebben ondernomen op nog een andere vrouw in het nabije Bonheiden. Mogelijk komt hij ook in aanmerking voor een inbraak bij en aanval op actrice Veerle Eyckermans, eveneens in Hofstade, en de moord op de 85-jarige Yvonne De Visscher in Hever (Boortmeerbeek) in december 2011.

De zaak waarvoor Hardy twee weken geleden veroordeeld werd, dateert echter van voor het moment waarop hij als vermoedelijke seriemoordenaar in beeld kwam. De man had op 1 oktober 2014 een vrouw die na een avondje uit met de fiets naar huis reed, geraakt met de kogel uit een loodjesgeweer. Hardy gaf - na aanvankelijk te hebben ontkend - toe die avond thuis vertrokken te zijn met de bedoeling “iemand pijn te doen” en op de dame geschoten te hebben.

Op zijn pc werden overigens ook kinderpornofoto’s gevonden, maar voor die aanklacht werd hij vrijgesproken.