Alberto Contador: “Wordt een Tour voor klimmers”
Foto: EPA

Alberto Contador was dinsdag niet aanwezig op de presentatie van de Tour de France in de Franse hoofdstad Parijs. De tweevoudige Tourwinnaar liet wel een reactie optekenen via de website van zijn team Tinkoff-Saxo. “Het wordt een Tour voor klimmers”, stelde Contador. “Het wordt een zware Tour en je moet meteen bij de start al in goede doen zijn. De eerste bergrit wordt immers al op dag vijf gereden.”

Wielrennen op Sportwereld.be

Dit jaar staan er opnieuw twee tijdritten op het programma, één van 37 kilometer en een tweede, eerder een klimtijdrit, die 17 kilometer telt. “Het zijn twee veeleisende tijdritten”, klinkt het bij de Spanjaard. “De eerste is niet uitzonderlijk zwaar en ik denk dat ik in beide wel uit de voeten kan.”

De bergritten liggen volgend jaar niet in een korte twee weken, maar zijn gespreid over een langere periode. “Het wordt zaak om de krachten te doseren”, meent Contador. “Je moet nog wat in de reservetank hebben in de laatste week. Is het een Tour voor klimmers? Ja, dat is het”, vervolgt hij. “Alhoewel die van dit jaar dat nog iets meer was, omdat er minder tijdritkilometers waren, maar voor het overige is het een parcours op maat van de klimmers. Ik kijk er naar uit en ga er alles aan doen om honderd procent fit aan de start te komen.”