Chris Froome:
Foto: BELGA

Chris Froome is tevreden met het parcours van de Ronde van Frankrijk 2016. Meer nog. De winnaar van 2015 meent dat de omloop van volgend jaar hem nog beter zal liggen dan dit jaar. De concurrentie is alvast gewaarschuwd.

In Parijs werd dinsdagmiddag het parcours van de Ronde van Frankrijk 2016 voorgesteld. Titelverdediger Chris Froome zag het vanop de eerste rij met de glimlach aan. Logisch, de editie van volgend jaar bevat 40 tijdritkilometers meer dan die van dit jaar. Een voordeel voor Froome ten opzichte van zijn grote rivaal Nairo Quintana. "Daarom denk ik dat dit nieuwe parcours beter bij mij past. Het mooie aan deze Tour de France is dat niet alles beslist wordt in één etappe. Je moet een compleet renner zijn om volgend jaar te winnen. De rit die er voor mij toch bovenuit steekt is deze met aankomst op de Mont Ventoux. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk die klim is en hoeveel tijd er gewonnen of verloren kan worden." Froome zette in 2013 de Tour naar zijn hand op de Mont Ventoux.

"Het is onmogelijk om te zeggen of het parcours van volgend jaar moeilijker is dan dat van dit jaar. Dat hangt simpelweg af van de concurrentie. Die bepaalt de moeilijkheidsgraad. Ik ben op een punt in mijn carrière gekomen waarop ik voel dat ik nog veel in mijn mars heb. Ik heb de Tour al twee keer gewonnen, maar ik denk dat er nog meer in zit. We hebben met Team Sky bovendien enkele interessante nieuwe renners binnen gehaald. De Tour de France is volgend jaar mijn belangrijkste doel, maar als de conditie achteraf nog goed is zal ik het zeker niet nalaten om alles op de Olympische Spelen van Rio te zetten. Het is een parcours voor klimmers. Ik heb nog niet veel laten zien in ééndagsraces, maar daar kan ik volgend jaar wel aan werken."