Marc Sergeant: “Gele trui voor Greipel, kansen voor Wellens”
Foto: Photo News

Lotto-Soudal manager Marc Sergeant droomt luidop van de gele trui met André Greipel. De eerste etappe is een rit in lijn, wellicht eindigend op een massasprint. “André heeft al een aantal van zijn dromen gerealiseerd’, zegt hij. ‘Winnen op de Champs d’Elysées en de Vattenfall Classics in Hamburg op zijn palmares brengen. De gele trui dragen is een andere droom. Die kans bestaat in 2016.’

Wielrennen op Sportwereld.be

De sprintkansen in de Tour van 2015 waren gering. Op papier biedt de Tour van 2016 meer mogelijkheden. ‘Wellicht wel’, beaamt Sergeant. ‘Ik tel er zes, mogelijk zeven, met een beetje geluk misschien acht, terwijl er dit jaar slechts vijf waren. De ambitie is opnieuw om met André te scoren.”

Voorts ziet Sergeant ook mogelijkheden voor Tim Wellens. “De Tour van dit jaar was geen succes voor hem”, erkent de manager. “Tim wil daarom graag de Giro rijden volgend seizoen, maar misschien kan dit parcours hem wel bekoren. Ik zie hier wel kansen voor hem. Dit doet hem misschien opnieuw goesting krijgen”, glimlachte de manager. “Ik hoop alvast van wel, we hebben nog een winter lang om overleg te plegen.”

“Mooie, evenwichtige Tour’

Tot slot moet nog overleg gepleegd worden met Tony Gallopin. “Het is nog niet duidelijk welke zijn intenties zijn: mikken op een klassement of bepaalde etappes aanduiden. Dat moeten we nog bekijken”, aldus Sergeant. “Het is alleszins een mooi parcours, er is een goede balans gevonden voor allerlei type renners. De sprinters worden hier niet afgeschrikt. In de Vuelta wil geen enkele sprinter meer rijden, want zijn er amper kansen, behalve de slotrit. Hier zie je meer opties, is een goed evenwicht te vinden. De klassementsrenners hebben tijd genoeg om klassement naar hun hand te zetten, punchers krijgen ook kansen in enkele etappes. Het aantal tijdritkilometers is acceptabel en zal niet de doorslag geven. Het is een mooie, evenwichtige Tour waar wellicht de slotweek bepalend zal zijn voor het klassement.”