Volvo Group verkoopt IT-divisie aan Indiaas bedrijf
Foto: fvv

Volvo Group, de Zweedse beursgenoteerde constructeur van onder meer vrachtwagens, bussen en graafmachines, gaat een IT-divisie verkopen aan HCL Technologies uit India. Hierdoor moeten wereldwijd 2.600 mensen van werkgever veranderen. De impact in België is nog niet duidelijk.

Volvo Group, niet te verwarren met de gelijknamige autoconstructeur in Chinese handen, wil de operatie tegen het tweede kwartaal van 2016 afronden. De verkoop van de externe IT-diensten en het outsourcen van IT-infrastructuur aan HCL moet zowel besparingen opleveren als geld in het laatje brengen, zo klinkt het. De bewuste IT-afdeling werkt voor bedrijven als kledinggigant H&M, Volvo Cars en de Zweedse spoorwegen.

De betrokken werknemers zullen het aanbod krijgen om over te stappen naar HCL en blijven nauw samenwerken met Volvo’s IT-diensten, klinkt het.

België

Volgens Volvo Group België is het nog te vroeg om iets over de impact in België te zeggen, aldus de woordvoerster. Een deel van het personeelsbestand blijft behouden, welk deel overgaat is nog niet geweten. ‘Dit wordt de komende maanden verder uitgewerkt.’

Bij Volvo Group in België is naar schatting een 250-tal personen actief rond IT. Het bedrijf is vrij versnipperd in ons land. De bekendste afdeling in ons land is de Gentse vrachtwagenfabriek.

De operationele winst en nettoschuld van Volvo Group moeten na de verkoop een positieve impact krijven van omgerekend zowat 95 miljoen euro.

HCL is een van de grootste IT-dienstenbedrijven ter wereld met 106.000 werknemers en 5 miljard dollar omzet.