Apple Music heeft 6,5 miljoen betalende gebruikers
Apple-topman Tim Cook (rechts) wordt tijdens de conferentie geïnterviewd door de hoofdredacteur bij Wall Street Journal, Gerard Baker. Foto: REUTERS

Dik drie maanden na de lancering van Apple Music heeft de streamingdienst van de technologiereus Apple 6,5 miljoen betalende gebruikers. 8,5 miljoen anderen hebben een testabonnement voor drie maanden lopen.

Dat heeft Apple-ceo Tim Cook vannacht op een door de Wall Street Journal georganiseerde technologieconferentie in Californië aangekondigd .

De streamingdienst Apple Music werd op 30 juni gelanceerd. Voor 10 euro per maand kun je er onbeperkt muziek beluisteren. Om zich te onderscheiden van concurrenten als Spotify, Deezer en Tidal, gaf Apple Music de eerste drie maanden onbeperkt gebruik gratis weg. Het idee was dat je na drie maanden overtuigd zou zijn van de meerwaarde van Apple, en bereid om te betalen.

Intussen hebben 6,5 miljoen mensen dat dus gedaan, blijkt uit de cijfers van Cook. Samen met de 8,5 miljoen mensen die nog in een testabonnement zitten heeft Apple Music momenteel 15 miljoen gebruikers.

Dat is wel nog steeds een pak minder dan de Zweedse marktleider Spotify, die er 75 miljoen heeft (van wie 20 miljoen betalende abonnees).