Mounir El Hamdaoui tekent contract bij ex-club AZ
El Hamdaoui bij Malaga in duel met Sergio Ramos. Foto: Photo News
Mounir El Hamdaoui keert terug bij AZ. De Nederlands-Marokkaanse spits maakt het seizoen af bij de club waarmee hij in 2009 de landstitel won.

De 31-jarige El Hamdaoui slaagde er afgelopen zomer niet in een club te vinden. Hij trainde al een tijdje mee met de selectie van trainer John van den Brom (ex-Anderlecht). De aanvaller gaf aanvankelijk de voorkeur aan een buitenlands avontuur, maar is uiteindelijk toch ingegaan op een aanbieding van de club uit Alkmaar.

De geboren Rotterdammer, die uitkomt voor de Marokkaanse nationale ploeg, kan mogelijk zondag al debuteren voor AZ in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Hij is dit kalenderjaar niet speelgerechtigd in de Europa League.
El Hamdaoui speelde van 2007 tot en met 2010 ook al voor AZ. Daarna vertrok de spits naar Ajax, waar hij een moeizame relatie onderhield met trainer Frank de Boer. El Hamdaoui kon de afgelopen drie jaar niet overtuigen bij Fiorentina en Malaga.

Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van AZ, is blij dat El Hamdaoui alsnog voor AZ heeft gekozen. "Het is mooi dat we elkaar gevonden hebben". zegt hij. "Mounir is een echte winnaar, we kunnen hem heel goed gebruiken."