Personeel eist ontslag CEO Technopolis bij minister Muyters
Erik Jacquemin. Foto: Photo News

In een anonieme e-mail aan Vlaams minister voor Economie Philippe Muyters eist het personeel van doe- en wetenschapscentrum Technopolis in Mechelen het ontslag van CEO Erik Jacquemyn. Dat schrijft De Morgen dinsdag en wordt door het kabinet van Muyters aan Belga bevestigd.

Jacquemyn zou een loopje nemen met de bedrijfscultuur en de boekhouding en op die manier 4 miljoen euro aan werkingssubsidies verkwanselen.

De problemen bij Technopolis werden eind 2014 door een groot deel van het personeel in een brief aan de Raad van Bestuur gemeld. Jacquemyn werd van wanbeleid beschuldigd en zou het personeel van Technopolis ook ingezet hebben in zijn privéleven. Een externe audit uitgevoerd door PwC bevestigde dat er een probleem was op vlak van bedrijfscultuur en boekhouding, waarop de werkingssubsidie van 4 mijoen euro tijdelijk werd opgeschort.

Draagwijdte

In mei 2015 werd een actieplan voorgesteld, maar het personeel liet toen al blijken dat dit weinig verschil zou maken. 'Het klopt dat wij een anonieme e-mail hebben ontvangen namens het personeel van Technopolis', bevestigt Thomas Pollet, woordvoerder van minister Muyters.

'Voorlopig zal de minister geen extra maatregelen nemen en wordt het actieplan verder uitgevoerd zoals eerder beslist. Het is moeilijk de draagwijdte van een anonieme mail in te schatten: gaat het om één gefrustreerde medewerker of zit er een grotere groep mensen achter? Momenteel loopt er een opvolgende studie bij de rechtstreekse medewerkers van Jacquemyn, tegen het einde van het jaar wordt een bevraging georganiseerd bij alle personeelsleden. Ten laatste in mei 2016 zal de opvolging afgerond zijn en zullen we conclusies trekken.'