Veuchelen verlengt contract bij Wanty-Groupe Gobert
Foto: mvh

Frederik Veuchelen draagt ook in 2016 het shirt van Wanty-Groupe Gobert. Net als de Nederlander Marco Minnaard verlengde de ex-winnaar van Dwars door Vlaanderen (2006) zijn contract, zo meldt de wielerploeg dinsdag.

Wielrennen op Sportwereld.be

Veuchelen begint volgend jaar aan zijn dertiende profseizoen. De 37-jarige renner uit Vlaams-Brabant is voor zijn team een waardevolle helper. Van de 89 koersdagen in 2015 behaalde Veuchelen in slechts zeven gevallen de finish niet.

“Ik ben een allround renner en een teamplayer”, zegt Veuchelen. “Voor volgend jaar hebben we een ploeg die in de breedte sterker wordt naar mijn idee. Mijn rol daarin is die van een teammaat te zijn die anderen kan motiveren maar ook tijd heeft om rustig met de (jongere) renners te praten en ze verder te helpen. Ik wil er staan als ik er moet staan; als de ploeg een beroep op mij doet. Maar vergeet niet, ik zou zelf ook graag nog eens een koers winnen als die kans zich voordoet.”

Na vijf seizoenen Vacansoleil, waarvan drie op WorldTour-niveau, kwam Veuchelen in 2014 naar Wanty-Groupe Gobert. Met 37 jaar is hij één van de oudere renners binnen de ploeg en het peloton.

“Natuurlijk kan dit mijn laatste jaar zijn maar ik ben nog maar een jonge renner in de zin dat ik pas sinds mijn 22e koers en op mijn 25e pas prof werd. Als ik de motivatie nog heb, mij goed kan blijven verzorgen en het niveau nog aan kan, waarom zou ik dan stoppen?”