Waar in België vindt u de beste hotels voor weinig geld
Foto: rr
De grote Belgische steden bieden een slechtere prijs-kwaliteitverhouding op hotel dan kleinere stadjes. Dat blijkt uit gegevens van hotelvergelijkingssite Trivago, die de prijs van verschillende bestemmingen in eigen land onder de loep nam.

Malmédy heeft een uitstekende reputatie wat de hotelbranche betreft en hanteert bovendien zeer schappelijke prijzen. Daarom prijkt de Waalse stad nabij Francorchamps op de eerste plaats in de ranglijst. Ook in Turnhout, Maaseik en La Louvière vind je hotels met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Roeselare sluit de top vijf.

Gasten zijn over het algemeen meer tevreden na een verblijf in een Vlaams hotel, maar de hotels in Waalse gemeenten maken het verschil voor een stuk goed omdat ze budgetvriendelijker zijn. In Brugge bijvoorbeeld, kan je een kwalitatief hotel boeken maar hangt er een hoog prijskaartje aan vast. Daarom bengelt Brugge net onderaan de ranglijst.

Brussel laatste

Ook andere grotere steden in België zoals Gent, Oostende en Antwerpen staan laag genoteerd. Hier is de vraag naar hotels immers groter dan in kleine steden en gemeenten, wat een invloed heeft op de prijs. Overnachtingen zijn duurder, ongeacht het niveau van de dienstverlening.

Brussel staat helemaal als laatste (nummer 37) in de ranglijst. De hotels in onze hoofdstad zijn over het algemeen te duur. Ondanks het feit dat Brussel over enkele heel goede hotels beschikt, scoren deze niet goed genoeg op gastvriendelijkheid.

De volledige lijst:

1. Malmédy
2. Turnhout
3. Maaseik
4. La Louvière
5. Roeselare
6. Sint-Truiden
7. La Roche-en-Ardenne
8. Poperinge
9. Doornik
10. Boolen
11. Durbuy
12. Dinant
13. Ieper
14. Rochefort
15. Waver
16. Nieuwpoort
17. De Haan
18. Kortrijk
19. Hasselt
20. Francorchamps
21. Genk
22. Middelkerke
23. Spa
24. De Panne
25. Namen
26. Mechelen
27. Koksijde
28. Blankenberge
29. Bergen
30. Knokke-Heist
31. Luik
32. Leuven
33. Gent
34. Oostende
35. Brugge
36. Antwerpen
37. Brussel

www.trivago.be