Mobistar verhoogt de vooruitzichten
Foto: BELGA

Mobistar heeft vertrouwen getankt na een goed derde kwartaal waarin winst en omzet hoger gingen. De telecomoperator verhoogt de vooruitzichten voor heel 2015, zo werd dinsdag voorbeurs meegedeeld.

De omzet ging ten opzichte van een jaar eerder 0,6 procent hoger tot 306 miljoen euro. Analisten hadden een lichte daling verwacht van 304,3 miljoen naar 303 miljoen euro. De nettowinst ging fors hoger: +84,2 procent van 12,3 miljoen naar 22,7 miljoen euro. De analisten hadden ook hier een daling vooropgesteld (10,9 miljoen euro).

Het telecombedrijf is dan ook tevreden dat er opnieuw met groei aangeknoopt wordt. Mobistar kampte al langer met dalende cijfers. Dankzij de groei verhoogt het bedrijf de vooruitzichten.

‘Deze solide resultaten en de huidige operationele tendens zorgen ervoor dat Mobistar zijn vooruitzichten voor het volledig jaar 2015 kan verhogen’, klinkt het. Mobistar verwachtte tot nu toe een geherformuleerde operationele kasstroom (ebtida) van 260 tot 280 miljoen euro, maar stelt nu dat er meer dan 280 miljoen euro zal behaald worden.

Simkaart

De Mobistar-groep, dus inclusief de Luxemburgse activiteiten, had eind september 5,67 miljoen simkaarten (+1,8%), inclusief de sims voor operatoren die gebruik maken van het Mobistarnetwerk zoals bijvoorbeeld Telenet. In België waren er 3,84 miljoen mobiele klanten, een nieuwe daling met 1,4 procent op jaarbasis, maar wel ruim 20.000 meer vergeleken met het voorgaande kwartaal. In de loop van het derde kwartaal kwamen er 8.300 klanten met abonnementen bij.

Mobistar wacht nog steeds op een beslissing van de toezichthouders omtrent de groothandelsprijzen voor toegang tot het kabelnetwerk. Mobistar wil met de openstelling van het kabelnetwerk breedbandinternet en digitale televisie aanbieden.