Actieterrein spoorstaking verschuift naar Henegouwen
Foto: BELGA

Deel twee van de spoorstaking van de socialistische vakbond bij het spoor is maandagavond om 22.00 uur begonnen. De acties zullen de komende 24 uren vooral in Henegouwen voelbaar zijn, zo meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. In Antwerpen, Limburg en delen van Vlaams- en Waals-Brabant zouden er beperkte gevolgen kunnen zijn.

Maandag was er voornamelijk hinder op de lijnen tussen Brussel en Luik, waar nog niet de helft van de treinen tijdens de avondspits reed. In totaal reed ongeveer driekwart van de treinen wel. De avondspits verliep moeilijker dan de ochtendspits.

Dinsdag ligt het actieterrein van de vakbond vooral in Henegouwen, maar ook in Antwerpen, Limburg en delen van Vlaams- en Waals-Brabant voert de bond actie. Infrabel verwacht dat opnieuw ongeveer 75 procent van de treinen wel zal rijden.

Infrabel zegt er net als maandag alles aan te zullen doen om de spoorveiligheid te garanderen. De spoorinfrastructuurbeheerder heeft in de betrokken regio’s mensen stand-by om incidenten zoals met de fakkels die maandag op de sporen werden gegooid, tegen te gaan.