Jongen overleden die op straat werd neergestoken door verwarde man
Foto: AFP

Opschudding in Frankrijk over de dood van de 7-jarige Lucas. Die werd afgelopen week op de terugweg van school schijnbaar zonder aanleiding neergestoken door een verwarde man. Het kind is nu bezweken aan zijn verwondingen, zo bevestigt de procureur van Nancy.

De jongen stierf in het ziekenhuis. Er is een onderzoeksrechter aangesteld, dinsdag zal een autopsie plaatsvinden. De buurt waar de jongen woonde, reageert erg emotioneel op zijn overlijden.

Lucas werd afgelopen donderdag op enkele honderden meter van zijn huis, in Joeuf in het noordoosten van Frankrijk, neergestoken. De jongen kreeg zes messteken in de borststreek en buik. De dader bleek een dertiger met psychiatrische problemen, die woonde in de straat van het slachtoffer. Hij zou ook in het verleden al eens veroordeeld zijn voor gewelddaden. De man gaf zichzelf na de feiten aan.

Wat hem precies bezielde, is niet duidelijk. De lokale gemeenschap is alvast geschokt over het zinloze geweld. Zondag werd een stille mars gehouden in de gemeente.