Vier Belgen in Power List van Wallpaper
3 Pieces Desk van Muller van Severen

Het Britse magazine Wallpaper heeft zijn jaarlijkse lijstje met ’s werelds meest invloedrijke designnamen bekendgemaakt. In de top honderd van de Power List staan ook vier Belgische namen.

Omdat de publicatie van de Power List samenvalt met de 200ste editie van het magazine, besloot Wallpaper dit jaar de lijst uitzonderlijk te verdubbelen en er een Power 200 van te maken. De top honderd werd evenwel beperkt tot productdesigners. De honderd ‘extra’ namen zijn onderverdeeld in vijf categorieën, zoals de beste ceo’s, nieuwkomers en grafisch ontwerpers.

De bovenste plek van de lijst met productdesigners wordt gedeeld door Apple-hoofddesigner Jonathan Ive en Marc Newson, de Australiër (bekend van zijn Embryo Chair) die door Ive werd binnengehaald om te helpen met het ontwerp van de Apple Watch.

Op nummer twee staat het Britse ontwerpersduo Barber & Osgerby, daarna volgen de Nederlandse Hella Jongerius, het Japanse collectief nendo en de Franse broers Bouroullec.

Maar er staan ook drie Belgische namen in de lijst: op nummer 33 staat Studio Job, oftewel het Belgisch-Nederlandse ontwerpersduo Job Smeets en Nynke Tynagel, en op nummer 67 vinden we Michaël Verheyden terug. ‘Door de simpele vormen kunnen de rijke materialen van zijn interieurcollectie voor zich spreken’, aldus Wallpaper over het werk van de Limburger.

De derde Belgische naam is deze van Muller Van Severen op plek 73 (‘meubels zijn zelden zo verfijnd als deze gecreëerd door Fien Muller en Hannes Van Severen’). Het Gentse koppel stond vorige maand ook al in Wallpapers top honderd van ‘de meest gewilde designers’ ter wereld.

Tot slot werd ook het werk van de Brusselse ontwerper Sylvain Willenz voor onder andere Established & Sons, Cappellini, Hay en Retegui gesmaakt door de jury van het stijlblad. Hij staat op nummer 96.

Bekijk de volledige lijst op de website van Wallpaper.