Bakkerij Bloch keert terug naar Gent
De Bloch-brooden bij Delhaize Foto: fvv

Bakkerij Bloch sloot in 2008 de deuren, maar vergeten is de Gentse patissier nog lang niet. Eerst waren er de receptenboeken, voortaan komt u de naam ook tegen in de rekken van Delhaize. Nog voor het einde van het jaar zal er een Bloch-foodtruck door Gent rijden, én er wordt werk gemaakt van een eigen winkel in het Gentse centrum.

Toen Jacques Bloch in 2008 zijn bekende winkel in de Gentse Veldstraat na meer dan honderd jaar definitief sloot, verkocht hij de naam aan voedingsbedrijf Culinor uit Destelbergen. Zij stichtten de nv Block, namen Stefan Elias (die bijna twintig jaar chef-bakker was bij Bloch) in dienst en gingen in zee met Delhaize.

De supermarktketen biedt sinds vorige week vier cakes en twee suikerbroden aan, gemaakt volgens Bloch-recepten en voorzien van het oude logo. Er is keuze tussen botercake natuur, zondagscake, bananencake en botercake met citroen. Bij de broden gaat het om Bourbonbrood (suikerbrood met vanille) en het zondagsbrood (met kaneel).

En daar zal het niet bij blijven. Nog voor het einde van het jaar moet er een foodtruck met Bloch-producten door Gent rijden en er zijn plannen voor een winkel in het centrum. ‘We hebben diverse plekken op het oog en krijgen steun van de stad, die zo’n winkel graag ziet komen’, aldus Culinor, dat de producten ook internationaal wil lanceren.