Flipkens om finaleplaats tegen Anastsia Pavlyuchenkova
Foto: EPA

Kirsten Flipkens (WTA-110) neemt het zaterdag om een finaleplaats in het WTA-toernooi van Linz op tegen Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-29). De 24-jarige Russische, zevende reekshoofd op het Oostenrijkse hardcourt, nam vrijdagavond in haar kwartfinale in 1 uur en 20 minuten met tweemaal 6-3 de maat van de Servische Aleksandra Krunic (WTA-99).

Eerder op de dag plaaste Flipkens zich door de Tsjechische Denisa Allerrtova (WTA-58) in 1 uur en 19 minuten met 6-3 en 6-4 te verslaan.

Flipkens stond twee keer eerder tegenover Pavlyuchenkova, twee keer op hardcourt, en moest telkens in twee sets het onderspit delven. Dit jaar gebeurde dat al in de kwartfinales in Bakoe. Eind juli werd de 29-jarige Antwerpse daar met 6-1 en 6-3 aan de kant geschoven door Pavlyuchenkova.

Flipkens maakte in Linz haar comeback nadat een polsblessure haar sinds begin september en haar uitschakeling in de eerste ronde van het US Open van de tenniscourts hield. Het is de tweede keer dit jaar dat ze de halve finales van een WTA-toernooi bereikt. In juli ging ze er in Istanboel in dat stadium uit. Twee keer stond Flipkens in een WTA-finale: in 2012 won ze in Quebec, in 2013 werd ze runner-up in Rosmalen.