Pieters na tweede ronde tweede, Nicolas Colsaerts zakt weg
Foto: afp

Thomas Pieters bezet na de tweede ronde de tweede plaats in het Portugal Masters golftoernooi (EPGA/2 miljoen euro). De 23-jarige Antwerpenaar, na een eerste ronde in 65 slagen gedeeld derde, had vrijdag 66 slagen, vijf onder par, nodig op de Oceanico Victoria golfbaan in Vilamoura (Algarve). Met zijn totaal van 131 elf onder, volgt Pieters op drie slagen van de 28-jarige Engelsman Andy Sullivan, die voor de tweede dag op rij in 64 slagen rond kwam.

De Spanjaard Eduardo De La Riva en de Oostenrijker Bernd Wiesberger delen met 132 slagen de derde plaats.

Nicolas Colsaerts deelde na de eerste ronde nog de koppositie met Sullivan, maar moest vrijdag gas terugnemen en zakte naar een twaalfde plaats. De 32-jarige Brusselaar leverde een kaart in van 71 slagen, par. Nochtans werkte hij ver van een vlakke ronde af. Zo kon hij zes birdies noteren, waarvan drie op rij. Daar stonden echter drie bogeys tegenover en een triple bogey op het 12e hole, waar hij de bal in het water zag verdwijnen.

Vorig jaar stond Colsaerts na de eerste ronde ook op kop in Vilamoura en strandde hij uiteindelijk op de tweede plaats in het wegens het slechte weer tot twee rondes ingekorte toernooi, op drie slagen van de Fransman Alexander Levy. Pieters werd vorig jaar na twee rondes in 73 pas 111e.