Flipkens is halvefinaliste in Oostenrijk
Foto: AFP

Kirsten Flipkens (WTA-119) heeft zich vrijdag voor de halve finales van het met 250.000 dollar gedoteerde WTA-toernooi in het Oostenrijkse Linz geplaatst. De 29-jarige Antwerpse ontdeed zich in 1 uur en 19 minuten met 6-3 en 6-4 van de Tsjechische Denisa Allertova (WTA-58).

Zaterdag mag Flipkens om een finaleplaats het hardcourt op voor een partij tegen de winnares van het duel tussen het Russische zevende reekshoofd Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-29) en de Servische Aleksandra Krunic (WTA-99).

Flipkens maakte in Linz haar comeback nadat een polsblessure haar sinds begin september en haar uitschakeling in de eerste ronde van het US Open van de tenniscourts hield. Het is de tweede keer dit jaar dat ze de halve finales van een WtA-toernooi bereikt. In juli ging ze er in Istanboel in dat stadium uit. Twee keer stond Flipkens in een WTA-finale: in 2012 won ze in Quebec, in 2013 werd ze runner-up in Rosmalen.

Flipkens zou vrijdag ook in de kwartfinales van het dubbelspel aantreden, maar haar partner, de Tsjechische Barbora Strycova, liet wegens een dijblessure verstek gaan.