KV Kortrijk niet in beroep tegen twee speeldagen schorsing Pavlovic
Foto: VDB

Eersteklasser KV Kortrijk tekende vrijdag geen beroep aan tegen de schorsing van Nebojsa Pavlovic. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gaf de middenvelder van ‘de Kerels’ een schorsing van twee speeldagen (en eentje met een jaar uitstel) en een boete van 1.200 euro. Daardoor mist Pavlovic zondag het thuisduel tegen Charleroi en het duel bij STVV een week later.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In het 1-1 gelijkspel bij Westerlo op speeldag tien in de eerste voetbalklasse gaf scheidsrechter Wim Smet een gele kaart aan KVK-middenvelder Pavlovic. De Servische speler van Kortrijk kwam daarmee goed weg, maar via de Reviewcommissie kreeg zijn actie toch nog een staartje. De Geschillencommissie volgde de redenering van de Reviewcommissie en oordeelde dat scheidsrechter Smet de overtreding van Pavlovic verkeerd beoordeeld had. Drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en een boete van 1.200 euro waren het vonnis.

De West-Vlaamse club vindt de strafmaat te zwaar, maar tekende toch geen beroep aan tegen de beslissing van de Geschillencommissie. Coach Johan Walem liet op de clubwebsite van KV Kortrijk, tiende in de Jupiler Pro League, optekenen dat hij tegen Charleroi, ‘een rechtstreekse concurrent’, punten wil rapen. De club kan daarvoor dus niet rekenen op Pavlovic.