Huiszoekingen bij FDF-politicus Christian Van Eyken
Christian Van Eyken. Foto: Photo News

In het kader van het onderzoek naar de moord op Marc Dellea zijn begin oktober huiszoekingen uitgevoerd in de woning van FDF-politicus Christian Van Eyken in Zaventem en in diens kantoor in het Vlaams Parlement. Dat heeft Belga vernomen uit verschillende betrouwbare bronnen. Het Brusselse parket geeft geen commentaar over het onderzoek en meldt enkel dat de parlementaire immuniteit van de man niet opgeheven werd.

Begin deze week werd de 38-jarige weduwe van Marc Dellea, Sylvia B. , onder aanhoudingsbevel geplaatst. De vrouw zou een relatie hebben met Christian Van Eyken, voor wie ze als secretaresse werkte.

De 45-jarige Marc Dellea werd op 8 juli 2014 om het leven gebracht. Het was zijn echtgenote Sylvia B. zelf die die dag de hulpdiensten verwittigde omdat haar man levenloos op bed lag. Omdat de doodsoorzaak niet onmiddellijk duidelijk was, werd een wetsarts ter plaatse gestuurd en die stelde vast dat het slachtoffer een kogelwonde achter het oor vertoonde. Het Brusselse parket opende daarop een gerechtelijk onderzoek maar dat leidde niet meteen naar een verdachte.

De speurders ondervroegen wel herhaaldelijk de weduwe. Uit het onderzoek was immers gebleken dat het koppel op scheiden stond, onder meer omdat Sylvia B. een relatie zou hebben met FDF-politicus Christian Van Eyken, en het oneens was over het hoederecht over hun gezamenlijke dochter.

Afgelopen dinsdag 13 oktober werd de vrouw opnieuw meegenomen voor verhoor en ditmaal besloot de onderzoeksrechter haar onder aanhoudingsbevel te plaatsen. Vrijdagochtend verscheen de vrouw voor de raadkamer, die moest beslissen over haar verdere aanhouding.