Het begon als een verhaaltje dat Galvin Scott Davis bij het slapengaan voorlas aan zijn zoon die op school gepest werd, maar groeide uit tot een video met niemand minder dan Kate Winslet die het verhaal vertelt. 'Daisy Chain' is een animatiefilm die pesten aanklaagt: 'Pesten is voor mensen zonder verbeelding.'

De Australische directeur en schrijver Galvin Scott Davis merkte jaren geleden op dat zijn middelste zoon plots veel stiller werd en hij kwam er al snel achter dat de jongen gepest werd. 'Hij werd niet heel zwaar gepest', aldus Davis. 'Maar het was ernstig genoeg dat hij zijn zelfvertrouwen erdoor verloor.'

In de hoop zijn zoon te kunnen helpen met een verhaal, zocht Davis naar een boek, maar zonder resultaat. En dus verzon hij zelf een verhaal, over Benjamin Brewster en zijn magische paardebloemen. 'Pesten is voor mensen zonder verbeelding', is de slotzin van het verhaal dat hij bij het slapengaan voorlas.

Het verhaal werd niet alleen een prentenboek, uitgebracht bij Random House, maar ook een applicatie, getiteld 'Dandelion', die de laatste zin als thema gebruikte. En nu is er dus ook een vijf minuten durende gratis video, waarvan Davis hoopt dat die wereldwijd gedeeld kan worden. Hij sprak daarvoor Screen Australia aan, dat met plezier mee op de kar sprong. Door de film op YouTube te zetten, bereiken ze niet alleen kinderen, maar ook hun familie en hun school, klinkt het bij de makers.

De video heet 'Daisy Chain', met in de hoofdrol een meisje genaamd Buttercup Bree en Benjamin Brewster. De illustraties komen van Anthony Ishinjerro, zijn geanimeerd door Frederick Venet en op de muziek van Hylton Mowday gezet. En het geheel wordt voorzien van de vertelstem van de Britse actrice Kate Winslet, die het inspirerende verhaal, als een gedicht, vertelt.