Hasi: ‘Ik zie het probleem niet, lijstje voor strafschoppen blijft hetzelfde’
Foto: Photo News

Na het strafschopdebacle van Anderlecht tegen KV Mechelen vlak voor de interlandbreak, kijkt iedereen nu al uit naar de volgende strafschop voor paars-wit. Iedereen, behalve coach Besnik Hasi.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Suarez niet, Praet onzeker

Voor de verplaatsing van zondag naar Zulte Waregem kan Besnik Hasi wellicht geen beroep doen op een ziek Matias Suárez. Dennis Praet sukkelt met pijn aan de kniepees maar geraakt wellicht wel fit.

Minder goed nieuws was er van Aaron Leya Iseka. De 17-jarige spits viel twee weken geleden met een zware knieblessure uit in de Youth League-wedstrijd tegen het Noorse Brann. Hij werd intussen al geopereerd aan de kruisbanden maar moet wellicht over zes weken nog eens onder het mes. ‘Ik denk dat zijn seizoen gedaan is’, was coach Besnik Hasi duidelijk.

‘Strafschoppen? Ik zie het probleem niet’

Op de persconferentie werd Hasi nogmaals herinnerd aan het strafschopdebacle tegen KV Mechelen. Toen misten achtereenvolgens Praet, Okaka en Tielemans een penalty.

‘Ik zie het probleem niet echt, pas als jullie erover blijven doorbomen kan het een probleem worden zoals enkele jaren geleden’, reageerde Hasi nogal gepikeerd. ‘Er verandert ook niets aan het lijstje met strafschopnemers. We hebben erop getraind en de volgende strafschop gaat er gewoon in, daar ben ik zeker van.’