Biografie Vogue-gezicht wordt verfilmd
Foto: photonews

Grace Coddington, na Anna Wintour wellicht het bekendste gezicht van Vogue, kan binnenkort naar zichzelf kijken op het grote scherm, weliswaar gespeeld door iemand anders. De roodharige creatief directeur van het modemagazine bevestigde dat de filmrechten op haar biografie uit 2012 zijn verkocht.

We zagen Grace Coddington voor het eerst op het grote scherm in The September Issue, de documentaire uit 2009 over modemagazine Vogue, waar Coddington al jarenlang creatief directeur is en samen met Anna Wintour de richting van het blad uitstippelt.

Na het succes van de documentaire besloot Coddington haar memoires neer te schrijven. Grace: A Memoir, gepubliceerd in 2012, vertelt het verhaal van de Britse die haar carrière bij Vogue startte als model, en daarna als redacteur en stiliste, om in de jaren tachtig naar de overkant van de oceaan te verhuizen en Wintour bij te staan.

We mogen ons opnieuw opmaken voor een verfilmd modeverhaal, want Coddington heeft aan modewebsite Fashionista bevestigd dat de filmrechten op haar biografie zijn gekocht door A24, het Amerikaanse productiebedrijf dat in 2013 The Bling Ring van Sofia Coppola uitbracht.

Meer details over de mogelijke verfilming zijn er echter nog niet en het kan ook nog even duren voor de plannen concreet worden. ‘Het gaat er in de filmwereld veel trager aan toe in vergelijking met de modewereld’, aldus de 74-jarige Coddington.