Politie vraagt hulp in zoektocht naar brutale carjacker
Foto: FedPol

De politie en het parket van Brussel zijn op zoek naar een man die drie weken geleden een poging tot carjacking deed in Sint-Joost-ten-Node. Hij stapte 3 weken geleden zonder aanleiding in een willekeurige wagen en beval de bestuurster om verder te rijden.

De feiten gebeurden in Sint-Joost-ten-Node tijdens de ochtendspits van 24 september 2015. Die donderdag, rond kwart over 8, stond de bestuurster van een ALFA Romeo stil voor het rode verkeerslicht aan de Bolwerklaan. Plots ging het portier rechts achteraan open en nam een onbekende man plaats op de achterbank. Hij beval de vrouw om door te rijden. De geschrokken vrouw stapte onmiddellijk uit en riep om hulp. Die kwam er ook. De bestuurder van een zwarte Mercedes reageerde en vroeg wat er gebeurde. De onbekende zwartrijder stapte dan ook uit, vroeg de bestuurster om weer in te stappen en verder te willen rijden.

Op dat ogenblik slaagde de vrouw erin om in te stappen en snel de deuren te vergrendelen. Politie en parket willen deze man kennen. Het is een blanke man, licht gebruind door de zon. De vrouw schat hem rond de dertig jaar oud. Hij is slank en ongeveer 1m75 lang. Hij heeft licht bruin golvend haar, een ovaal gezicht met sproeten en hoge jukbeenderen. Meent u deze man te kennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30300 of via opsporingen@police.belgium.eu Ook aan de bestuurder van de zwarte Mercedes en eventueel andere getuigen wordt gevraagd om zich te melden. Discretie wordt verzekerd.