Dertig jaar cel voor moord op Katy Van Casteren
Foto: Photo News

Het hof van assisen heeft Michaël Jeanfils vrijdagmiddag veroordeeld tot 30 jaar opsluiting voor de moord op Katy Van Casteren. De man bracht zijn partner op 23 april 2012 in De Panne met zware slagen om het leven.

De 42-jarige Jeanfils en de 44-jarige Van Casteren leerden elkaar in 2002 kennen in een taverne in Fleurus. Alcoholmisbruik en zware geweldplegingen liepen als een rode draad door hun relatie. In 2004 belandde het slachtoffer zelfs in een coma door de klappen van haar partner. Hierbij verloor ze haar ongeboren kind.

Zonder duidelijke reden verhuisde het koppel in 2006 naar De Panne. In het voorjaar van 2012 zat Jeanfils een maand in de gevangenis voor een vermeende verkrachting. Uiteindelijk werd de beschuldigde vrijgesproken, maar op het proces bleek wel op welke perverse manier hij met seks omging.

Tijdens die periode in de cel zou Van Casteren een overspelige relatie gehad hebben. In de nacht van 22 op 23 april 2012 kwam het op hun appartement in De Panne tot een hoogoplopende ruzie. Door de slagen van Jeanfils liep het slachtoffer onder andere drie ribbreuken en een neusbreuk op. Van Casteren bezweek aan de gevolgen van een hersenbloeding en een gescheurde milt.