‘Opvolger Jeroen Meus moet restaurant al na twee maanden sluiten’
Jeroen Meus liet het restaurant over aan zijn schoonbroer Didier De Roover (vooraan) Foto: photonews

Jeroen Meus koos voor een nieuw avontuur en liet zijn restaurant Luzine na acht jaar over aan zijn schoonbroer Didier De Roover. Maar nu blijkt dat amper twee maanden na de heropening als Ratata, het restaurant mogelijk alweer de deuren moet sluiten, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Jeroen Meus had het vorig jaar volledig gehad met topgastronomie en was helemaal klaar met Luzine, het restaurant waar hij acht jaar zijn ziel had ingelegd. Maar niet zijn hart, bleek achteraf.

‘Stoppen met mijn restaurant Luzine was de beste beslissing in mijn leven. Ik was daar ongelukkig’, liet hij onlangs nog optekenen. Zijn keuze voor het openen van hotdogrestaurant Würst in Leuven ligt hem dan ook veel beter, aldus de televisiekok.

Luzine liet hij over aan zijn de broer van zijn vrouw Stéphanie, Didier De Roover, die ook zijn rechterhand in de keuken en al jarenlang zijn vennoot was. Meus had er dan ook alle vertrouwen in en noemde hem nog ‘de meest creatieve kok met wie hij ooit heeft samengewerkt’.

Toch blijkt het restaurant nu niet zo goed meer te draaien, ondanks de goede moed die De Roover aan de dag legde toen het restaurant als Ratata opnieuw werd geopend begin augustus. ‘We gaan voor een meer toegankelijke keuken met lagere prijzen in vergelijking met Luzine’, klonk het.

Of het restaurant nu definitief sluit, is niet geweten. Voorlopig heeft noch De Roover, noch Meus gereageerd op het nieuws.