Kookboeken Pascale Naessens ‘beste van afgelopen twintig jaar’
Foto: Photo News

Op de boekenbeurs in het Duitse Frankfurt heeft Pascale Naessens de titel ‘beste kookboekenreeks ter wereld van de voorbije twintig jaar’ in de wacht gesleept. Dat maakte haar uitgeverij bekend.

Pascale Naessens - wier kookboeken ondertussen ook al in het Frans, Engels, Duits en Chinees verkrijgbaar zijn - viel in 2013 en 2014 al in de prijzen bij de Gourmand Awards, waar kookboeken van over de hele wereld worden bekroond.

Dit jaar heeft de Franse organisatie Gourmand International op de Frankfurter Buchmesse, die wordt aanschouwd als de grootste boekenbeurs ter wereld, zijn ‘Best of the Best’ gekozen, zijnde de beste kookboeken van de afgelopen twintig jaar.

En ook daar heeft het voormalige model en presentatrice met haar boeken vol gezonde recepten het goud in de wacht gesleept in de categorie ‘Best series’, zo maakte haar uitgeverij Lannoo donderdagavond bekend.

Naessens, die in 2010 met ‘Mijn pure keuken’ haar eerste kookboek voorstelde, presenteerde vorige maand met ‘Puur eten 2’ nog nummertje zes, dat in geen tijd op de eerste plaats belandde in de Belgische boekentoptien.

Jamie Oliver won de prijs in de categorie ‘Best of the best Cookbook’ met ‘The Naked Chef’. In de categorie ‘Best small publisher’ greep de Vlaamse uitgeverij Minestrone met een derde plaats net naast de prestigieuze onderscheiding.