Max Verstappen (18) gaat voor ‘snelste team’ in Formule 1
Foto: Photo News

Max Verstappen blijft graag bij Red Bull, maar wil uiteindelijk ‘voor het snelste team rijden’. Dat zegt de jonge Nederlander in een vrijdag gepubliceerd interview op de website van zijn sponsor Exact.

Afgelopen weekend spraken vader Jos Verstappen en Max’ manager Raymond Vermeulen nog met teambaas Toto Wolff van Mercedes. Of er gesproken werd over contracten, is niet helemaal duidelijk.

‘Voor mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit in welk team ik rij. Ik wil gewoon op een gegeven moment in het snelste team zitten waar je voor het kampioenschap gaat. En hopelijk is dat met Red Bull, want zij bouwen op het moment nog een hele sterke auto. Dus, wie weet’, zei Verstappen.

De toekomst van Verstappen bij Toro Rosso is onzeker omdat teameigenaar Dietrich Mateschitz serieus dreigt zijn twee renstallen (Red Bull en Toro Rosso) uit de Formule 1 terug te trekken als de teams volgend seizoen geen motor hebben waarmee ze vooraan kunnen rijden. De situatie is penibel, omdat er nog geen contract is met een leverancier.

Verstappen debuteerde in maart tijdens de Grote Prijs van Australië als 17-jarige in de Formule 1 en werd zo de jongste F1-rijder ooit. Hij verzamelde dit seizoen al 33 punten en staat daarmee twaalfde. Een vierde plaats in Hongarije is zijn beste uitslag.