Tickets Akropolis worden fors duurder
Foto: REUTERS

Griekenland rekent op zijn grootste schatten om de lege staatskas aan te vullen. Ticketprijzen voor de Akropolis in Athene en andere toeristische trekpleisters zullen volgend jaar fors duurder worden, zo heeft het ministerie van Toerisme deze week bekendgemaakt.

Wie de Akropolis wil opklimmen, betaalt nu nog twaalf euro, een bedrag dat de meeste toeristen met plezier ophoesten. In die prijs zit immers ook de toegang tot belangrijke archeologische sites zoals de tempel van Zeus en de bibliotheek van Hadrianus inbegrepen.

Volgend jaar zullen velen onder hen waarschijnlijk twee keer nadenken voor ze dergelijke uitstap plannen, want de regering kondigde een prijsstijging aan tot 52 euro. Wie enkel de Akropolis wil bezoeken, zal tijdens het hoogseizoen van april tot en met oktober twintig euro moeten betalen.

De heilige rots verwelkomt tijdens het hoogseizoen 10.000 toeristen per dag en de Grieken zijn niet bang dat de hogere prijzen voor een daling in hun aantal zullen zorgen. Volgens het ministerie van Toerisme zullen de prijsveranderingen ‘er enkel voor zorgen dat de tickets voor onze culturele sites ongeveer evenveel kosten als elders in Europa’.

Ook andere bezienswaardigheden zoals de Minoïsche ruïnes van Knossos op Kreta en het oude Olympia, en heel wat staatsmusea, zullen tijdens het hoogseizoen fors duurder worden. In de overige maanden zullen toeristen dan weer op vijftig procent korting kunnen rekenen.