Bloso wordt vanaf 1 januari Sport Vlaanderen
Foto: BELGA

Bloso krijgt een nieuwe naam. Vanaf 1 januari 2016 zal het sportagentschap Sport Vlaanderen heten. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) onthulde in Brugge de nieuwe naam.

Bloso, wat staat voor Bevordering van de Lichamelijke Ontwikkeling, de Sport en de Openluchtrecreatie, maakt plaats voor een nieuwe naam, een nieuw logo en een vernieuwde strategie. Alle beleidsvoorbereidende en beleidsuitvoerende taken in verband met sport verhuizen van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media naar Sport Vlaanderen.

Efficiënter

‘Deze bundeling van expertise en middelen leidt niet alleen automatisch tot efficiëntiewinsten, ze komt ook elke sporter ten goede en die zal dat merken’, meent het nieuwe agentschap. ‘Topsport, sport voor allen, trainersopleidingen, sportinfrastructuur en subsidiëring: alles blijft onder de vleugels van het agentschap, maar vanaf nu onverdeeld. Dat is transparant, veroorzaakt minder administratieve ballast en het is klantgericht: de Vlaming en de Vlaamse sportsector moeten voor al hun vragen over sport bij Sport Vlaanderen terechtkunnen.’

De vernieuwingen zijn al een poos gaande. De operatie werd in 2014 op gang getrokken bij het aantreden van een nieuw duo leidinggevenden: Philippe Paquay als administrateur-generaal, en Paul Rowe, als algemeen directeur.

Vanaf 2016 zal Bloso geleidelijk uit het straatbeeld verdwijnen terwijl de nieuwe naam steeds vaker zal opduiken. In het voorjaar lanceert Sport Vlaanderen ook een sensibiliseringscampagne.