In de Parijse ­muziekclub, waar letterlijk alle grote chansonniers en ­talloze internationale sterren optraden, serveerde het country-orkest tussen 21 en 23 uur de songs uit de succesvolle film ‘The Broken Circle Breakdown’ van regisseur ­Felix Van Groeningen.

De film kwam drie jaar geleden in de zalen, was in ­Europa een groot succes en kreeg een Oscar-nominatie. Nog verrassender was dat de soundtrack, die bestaat uit country-klassiekers die ingespeeld werden door een Belgische band met Bjorn Eriksson aan het roer, het zo goed deed. Nochtans zagen platenfirma’s er aanvankelijk niets in, maar het publiek koos meteen zo massaal voor de muziek dat de band er drie jaar lang, met tussen­pozen, mee op tournee kon gaan.

Eind juli namen Johan Heldenbergh, Veerle Baetens en hun muzikanten al afscheid van het Belgische publiek in het Antwerpse Rivierenhof. Het Parijse publiek kreeg het laatste uitzicht en ging totaal uit de bol. Er werd massaal meegezongen, Veerle Baetens verraste publiek en vrienden met een a capella-versie van Barbara’s ‘Mes hommes’ (vertaald als ‘My boys’) en naderhand vloeiden er veel tranen. Was dit nu echt de laatste keer? Het wás, zo bevestigt het management, écht de laatste keer.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig