Belgische beloften blijven groepsleider na gelijkspel van Tsjechië
Foto: BELGA

De voetbalbeloften van Tsjechië en Montenegro hebben dinsdag de punten gedeeld in de voorronde voor het EK 2017. In het Tsjechische Uherske Hradiste werd het 3-3. Havlik (42.), Cermak (44.) en Cerny (57.) maakten de doelpunten voor de thuisploeg. Bij de Montenegrijnen waren Raspopovic (51.), Jankovic (65.) en Jovovic (81.) trefzeker.

De Belgische U21 speelde voorlopig slechts drie EK-kwalificatiematchen, maar is nog steeds groepsleider in poule 1 met 9 op 9. Tjechië, in november de volgende tegenstander van de jonge Rode Duivels, is nu tweede met 5 punten uit drie wedstrijden. Montenegro heeft evenveel punten, maar speelde wel een wedstrijd meer. Daarachter volgen Malta (5 op 15), Letland (4 op 12) en Moldavië (4 op 15).

Het EK 2017 vindt plaats in Polen. Willen de troepen van bondscoach Enzo Scifo daar aanwezig zijn, dan moeten ze groepswinnaar worden of bij de vier beste tweedes van de negen groepen eindigen. De groepswinnaars hebben hun EK-ticket rechtstreeks beet, de vier nummers twee strijden in een dubbel barrageduel om de twee resterende plaatsen.