Pavlovic staat even aan de kant bij Kortrijk
Foto: Photo News

Eersteklasser KV Kortrijk moet het zijn komende twee wedstrijden - thuis tegen Charleroi (18 oktober) en op verplaatsing bij STVV (25 oktober) - zonder Nebojsa Pavlovic zien te rooien. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gaf de middenvelder van ‘de Kerels’ dinsdag een schorsing van drie speeldagen, waarvan één met een jaar uitstel. Daarbovenop moet hij 1.200 euro boete betalen.

In het 1-1 gelijkspel bij Westerlo gaf scheidsrechter Wim Smet een gele kaart aan KVK-middenvelder Pavlovic. De Servische speler van Kortrijk kwam daarmee goed weg, maar via de Reviewcommissie kreeg zijn actie toch nog een staartje.

‘De commissie is, net zoals de Reviewcommissie, van oordeel dat Pavlovic met opzet de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar heeft gebracht. De scheidsrechter heeft zich dan ook manifest vergist door enkel een fout te fluiten zonder verdere sanctie’, verklaart de Geschillencommissie de schorsing.

Als KV Kortrijk de schorsing aanvaardt, speelt Pavlovic zondag niet tegen Charleroi en zeven dagen later ook niet tegen STVV. In het andere geval moeten club en speler zich vrijdag voor meer tekst en uitleg melden bij de Geschillencommissie Hoger Beroep.