Seriemoordenaar Renaud H. blijft in de cel

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van de vermeende Mechelse seriemoordenaar Renaud H. Dat werd vernomen bij het Antwerpse parket-generaal.

De 53-jarige Parkinson-patiënt was in beroep gegaan tegen de verlenging van zijn aanhouding door de raadkamer in Mechelen voor de moord op de 82-jarige Maria Walschaerts in het Mechelse Leest in mei 2014 en van een moordpoging op een andere vrouw in september 2014 in het nabije Bonheiden.

H. wordt ook nog verdacht van de moord op zijn ex-vriendin Linda Doms, die hij vorige maand ombracht in Hofstade, maar dat onderzoek zit voorlopig nog bij het parket Halle-Vilvoorde. Het is de bedoeling dat het volledige onderzoek in handen komt van het Mechelse parket.

Speurders zoeken intussen uit of Hardy nog meer feiten op zijn kerfstok heeft. Zo wordt er nagegaan of hij de inbreker was die in februari van dit jaar actrice Veerle Eyckermans aanviel bij haar thuis, eveneens in Hofstade, en of hij achter de moord zit op de 85-jarige Yvonne De Visscher in Hever, bij Boortmeerbeek, in december 2011.