Verburgh: ‘Met de juiste voeding kunnen we het verouderingsproces vertragen’
Foto: Concentra

Na de controversiële bestseller De voedselzandloper is het tweede boek van Kris Verburgh verschenen. In zijn nieuwe boek neemt hij het proces van veroudering onder de loep. ‘’We kunnen het verouderingsproces vertragen en bepaalde ziektes voorkomen’, zegt hij.

In De voedselzandloper stelde Kris Verburgh (29) dat u het best brood, aardappelen en pasta vermijdt. In zijn nieuwe boek Veroudering vertragen wil de jonge arts opnieuw enkele ‘misverstanden’ uit de wereld helpen.

Veroudering is volgens hem niet het gevolg van slijtage en zou binnenkort omgekeerd kunnen worden. Hoewel het eeuwige leven volgens Verburgh zo goed als binnen handbereik is, moeten we zelf ook een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door gezonder te gaan eten.

‘Het is een kwestie van minder rood vlees, minder koolhydraten en meer gezonde vetten’, zegt de arts. Dat is eigenlijk een korte samenvatting van De voedselzandloper. Daarnaast ontwikkelde hij een vierstappenplan van voedingsgewoonten, dat uitlegt welke vitaminen en mineralen extra belangrijk zijn.

‘De ene calorie is niet de andere’, besluit Verburgh. ‘Het is veel belangrijker wat je aan voeding binnenkrijgt dan de hoeveelheid.’