Russische ambassade in Damascus onder vuur genomen
Een paar honderd mensen waren aan de ambassade bijeengekomen om de Russen te bedanken voor hun aandeel in de strijd tegen de rebellen. Foto: AFP

De Russische ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus is dinsdag getroffen door twee obussen, op het moment dat er een steunbetoging voor Rusland gepland stond. Dat zegt een AFP-fotograaf die ter plaatse is. Sergej Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, heeft de aanval al veroordeeld als een ‘terroristische daad’.

Volgens de fotograaf zorgde de inslag voor heel wat paniek onder het 300-tal mensen in de buurt van de ambassade. De aanwezigen willen Rusland bedanken voor de luchtaanvallen die het uitvoert boven Syrië, tegen de rebellen.

Voor Lavrov is het alleszins duidelijk. ‘Het gaat hier duidelijk om een terroristische aanslag, die als doel heeft de strijders tegen het terrorisme te intimideren en te verhinderen om de overwinning binnen te halen tegen de extremisten’, zei de Russische minister tijdens een persconferentie in Moskou.

De aanval houdt Rusland er alvast niet van hun luchtsteun voor het regimeleger van president Assad stop te zetten. Tijdens de afgelopen 24 uur heeft het Russische leger 86 ‘terroristische doelwitten’ gebombardeerd.