Seksschandaal in Frankrijk: ex-international opgepakt in afpersingszaak
Cissé in 2011 in het truitje van Lazio Foto: AFP

Het Franse voetbal staat op zijn kop na een seksschandaal. Voormalig international Djibril Cissé en drie anderen zijn er gearresteerd nadat ze international Mathieu Valbuena afpersten met een sekstape.

Het viertal zou volgens Le Figaro dinsdagochtend in voorlopige hechtenis zijn genomen op vraag van het gerecht in Versailles. Ze zouden Mathieu Valbuena, speler van Lyon en de nationale ploeg, hebben gechanteerd met een sekstape. Bij de vier ook de 34-jarige Djibril Cissé, voormalig Frans international.

Bronnen dichtbij het onderzoek geloven volgens Le Figaro wel dat Cissé geen schuld treft en dat hij snel zal worden vrijgelaten. Het bestaan van de tape is trouwens ook nog niet bewezen.

Schuldig of niet, de imagoschade voor de 41-voudig international is groot. De voormalige aanvaller van onder meer Auxerre, Liverpool, Lazio en Marseille neemt immers binnen enkele weken deel aan de Franse versie van Dancing with Stars.

Op het hoogste niveau voetballen doet Cissé niet meer: zijn door blessures geremde carrière bracht hem via Auxerre bij Liverpool, Marseille, Sunderland, Panathinaikos, Lazio, QPR, Al-Gharafa, Kuban Krasnodar en Bastia bij Saint-Pierroise, een club op Réunion. Daar tekende hij in september 2015 een contract voor een maand.