Eerste jobbeurs in Wemmel: tegen werkloosheidsval
Foto: Jobat.be
Woensdag 14 oktober organiseren het OCMW en het gemeentebestuur van Wemmel voor de eerste keer een jobbeurs. Bedrijven uit Wemmel en omgeving stellen er hun vacatures voor en worden ondersteund in hun zoektocht naar de juiste man of vrouw.

De werkloosheid in Wemmel ligt al jaren hoger dan het Vlaamse gemiddelde, steekt OCMW-voorzitter Armand Hermans van wal. Wemmel heeft geen grote industrieterreinen, waardoor veel Wemmelaars in de omringende regio werk zoeken. Als faciliteitengemeente heeft Wemmel wel de troef dat het zowel met de VDAB als met de Brusselse tegenhanger Actiris kan samenwerken. Dat interesseert heel wat potentiële werkgevers, zegt Hermans, omdat het aanbod aan werkzoekenden daardoor ruimer wordt.

De organisatie van een jobbeurs kadert in de integrale hulpverlening door het OCMW, vervolgt Hermans. "Het is proactief werken; we willen vermijden dat mensen in de werkloosheidsval terechtkomen. Daarom creëren we deze beurs, waar werkgevers en werknemers elkaar kunnen vinden. Om te verwijzen naar de actualiteit: wij willen asielzoekers niet alleen opvangen, maar hen ook zo snel mogelijk aan het werk krijgen."

Selecties

De jobbeurs staat open voor alle bedrijven uit de omgeving van Wemmel. Zowel grote als kleinere kmo’s, maar ook zelfstandige ondernemers zijn er welkom. Zij kunnen hun vacatures voorstellen en al ter plaatse selectiegesprekken organiseren. Op een grote wand worden relevante vacatures (afkomstig uit de databanken van VDAB en Actiris) getoond van bedrijven die niet aanwezig zijn.

Aan de jobbeurs nemen de volgende bedrijven deel: de rekruteringsdienst van de Politie, MIVB, NMBS en Infrabel, Carrefour Strombeek-Bever, Lidl België, Colruyt Group, Traiteur Ronny, Aveve, Viavera Recruitment, Cibo Cleaning en Talentus Vilvoorde. Daarnaast zijn er infostands van het Gemeentebestuur Wemmel, OCMW Wemmel, VDAB, Actiris, SBS Skillbuilders, ACV en het Huis van het Nederlands.

>

>

>