Gents restaurant De Superette stelt eerste kookboek voor
Rose Green, Sarah Lemke en Kobe Desramaults Foto: fvv

De sterrenchef Kobe Desramaults en zijn team van De Superette hebben gisteren hun eerste kookboek voorgesteld. Ze stapten zelf naar de uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts met het idee. Omdat het de plek is geworden waarvan ze droomden en omdat het ‘pure en originele’ eten van De Superette zich uitstekend leent tot een inspirerend boek.

De Superette, zowel een winkel als een restaurant, opende zijn deuren in mei vorig jaar en werd al snel een van de hotspots van Gent.

‘Met bakkerin Sarah Lemke en chef Rose Green hebben we een idee uitgewerkt. En het is nog beter geworden dan dat idee’, zegt de West-Vlaamse sterrenchef van In De Wulf tijdens de voorstelling.

Het boek biedt een combinatie van uitdagende gerechten, zoals gepekelde kip en of zelfbereid zuurdesembrood, tot simpele dingen zoals granola of wortelpuree. Ook De Standaard-journalist Dorien Knockaert werkte aan het boek mee. Zij vertelt dit weekend in De Standaard Magazine over haar ervaringen na een halfjaar in het spoor van Rose en Sarah te hebben meegelopen.

De Superette. Het kookboek (29,95 euro) wordt uitgegeven bij Borgerhoff en Lamberigts.